Conchiglioni nadziewane pieczarkami
Składniki:
-50 dag makaronu w kształcie dużych muszli
-około 1 kg świeżych pieczarek
-2 pęczki drobno posiekanej natki pietruszki
-2-3 ząbki czosnku
-2-3 łyżki startego żółtego sera
-4-5 łyżek oliwy
-sól i pieprz
Przygotowanie:
Starannie umyte i osuszone pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Czosnek obieramy, drobno siekamy i rumienimy na rozgrzanym oleju na dużej patelni. Wrzucamy pieczarki i mieszając smażymy, aż będą miękkie, po czym przyprawiamy je solą i pieprzem do smaku i mieszamy z pietruszką.
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej, wrzącej wody. Następnie odcedzamy, przepłukujemy i odcedzamy.
Napełniamy muszelki przygotowanym farszem i układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem. Posypujemy serem i skrapiamy oliwą. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz