Ciasto z truskawkami
Składniki:
Biszkopt:
-4 jajka
-1 szklanka cukru
-1 szklanka maki pszennej
-3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
-1 łyżeczka proszki do pieczenia
Masa:
-2 szklanki mleka
-2 łyżki mąki pszennej
-2 łyżki mąki ziemniaczanej
-3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
-kostka masła
-1/2 szklanki cukru pudru
-truskawki
-1 galaretka truskawkowa
Przygotowanie:
Pieczemy biszkopt. Składniki są na tortownicę lub blaszkę 20/20 cm
Z mleka, obu mąk, cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń. Studzimy go. Następnie łączymy ze zmiksowanym masłem z cukrem pudrem. Masę wykładamy na biszkopt. Na masę układamy truskawki lekko je wciskając w masę. Na wierzch wykładamy lekko tężejącą galaretkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz