Pierogi drożdżowe z kapustą
Siekamy, a następnie gotujemy do miękkości pół kg kwaszonej kapusty. Dokładamy 20 dag posiekanych pieczarek i pokrojone w kostkę oraz podsmażone na oleju 2 cebule. Przyprawiamy solą i pieprzem. Chwilę razem gotujemy. Odstawiamy do wystudzenia.
Przepis na ciasto drożdżowe na pierogi w poście ,,Cztery sprawdzone przepisy na ciasto pierogowe". Rozwałkowujemy na cienkie placki 2 porcje ciasta drożdżowego. Wycinamy krążki. Nakładamy farsz. Składamy i zlepiamy brzegi. Pierogi smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Z okrawków ciasta wycinamy dekoracje, np. kwiatki. Przylepiamy je do pierogów. Układamy na posmarowanej masłem blaszce. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Pieczemy ok. 30 minut.
Z okrawków ciasta wycinamy dekoracje, np. kwiatki. Przylepiamy je do pierogów. Układamy na posmarowanej masłem blaszce. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Pieczemy ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz