To Się Przyda

poniedziałek, 29 maja 2017

DROŻDŻOWE PIEROGI Z SEREM


Drożdżowe pierogi z serem


Ciasto drożdżowe na pierogi podane jest w poście: Cztery sprawdzone przepisy na ciasto pierogowe.
Przygotowanie 4 porcji.
Mieszamy 40 dag tłustego twarogu z 2 żółtkami oraz 2 łyżkami śmietany. Dosypujemy 1 cukier waniliowy, 2 łyżki cukru pudru i 2 łyżki mielonych migdałów. Wszystko ucieramy na gładko.
Porcję drożdżowego ciasta rozwałkowujemy na cienki placek. Wycinamy krążki o średnicy 12 i 8 cm. Na mniejszy nakładamy farsz, a przykrywamy większym. Zlepiamy brzegi i robimy falbankę.
Pierogi układamy na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C. Pieczemy ok. 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz