Zdaję sobie sprawę z tego,że praca moja jest daleka od doskonałości i wyrażam nadzieję,że życzliwa konstruktywna krytyka Czytelników pomoże w przyszłości usunąć usterki i niedoskonałości oraz przyczyni się do podniesienia poziomu strony.
Wydawałoby się,że wczasach,kiedy na każdej ulicy stoi budka z fast foodem,a w sklepie półki uginają się od dań,które wystarczy podgrzać i obiad gotowy,kuchnia domowa nie przetrwa. Nic mylnego. Właśnie teraz chętniej gotujemy. Nie ma takiego gotowego dania,które zastąpiłoby smak przygotowanych w domu placków,pierogów,pieczeni,kapuśniaków,rosołów,barszczów czy wypieków. Okazuje się,że im chłodniej na dworze,tym większą mamy ochotę na domowe specjały. Planując przyjęcie sięgamy po tradycyjne,znane potrawy. Często są to smaki zapamiętane z dzieciństwa,dania,które przygotowywała mama lub babcia-czyli wszystko to,co lubimy najbardziej-prawdziwe domowe specjały.
Z tą myślą będę się starała wybierać dla państwa potrawy,które w naszej kulinarnej tradycji zajmują ważne miejsce,bo są wyjątkowo polskie i pyszne oraz takie,które wywodzą się z kuchni innych narodów,ale z pewnością zadomowią się na naszych stołach.
Wszystkie dania przygotowuję ze składników dostępnych na polskim rynku.
Na stronie obok przepisów będę starała się udzielić porad kulinarnych i trików,które stosuję podczas gotowania jak i porad np. w przygotowaniu przyjęcia.
Ilość składników w większości przepisów obliczona na 4 osoby. Nie dotyczy to ciast pieczeni oraz niektórych dań,na przykład świątecznych czy przygotowywanych na różne przyjęcia.
Życzę dużo radości-zarówno podczas przyrządzania,jak i spożywania zaproponowanych posiłków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz