To Się Przyda

czwartek, 2 lipca 2015

KAPUSTA NA ZIMNO


Kapusta na zimno


Urządzacie niebawem przyjęcie? Zaskoczcie gości smakołykiem jakiego jeszcze nie jedli! Na przekąskę przygotujcie lekką terrinę. 
Keksową formę wykładamy zblanszowanymi liśćmi pora i napełniamy ją masą kapuściano-śnietanową. 
Jak ją przyrządzić? To bardzo proste.
Szklimy na maśle posiekaną cebulę, dodajemy poszatkowaną kapustę i pocięty w talarki por. Chwilę smażymy, a następnie podlewamy słodką śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem i muszkatem. Podgrzewamy, aż kapusta stanie się miękka i utworzy się gęsta masa. Studzimy i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Przelewamy do formy i chłodzimy 4 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz