To Się Przyda

niedziela, 10 kwietnia 2016

KIEŁBASA W MIĘSIE MIELONYM


Kiełbasa w mięsie mielonym


Przygotowanie 30 minut, pieczenie 30 minut, 6 porcji, 1 porcja- ok. 330 kcal

Składniki

-40 dag kiełbasy, np. toruńskiej
-50 dag mieszanego mielonego mięsa
-1 por
-olej do smażenia
-sól i pieprz
-1 kajzerka
-1 jajko

Przygotowanie:

Do mięsa dodajemy wcześniej namoczoną bułkę i jajko. Wyrabiamy je i doprawiamy do smaku. Formujemy z mięsa 6 cienkich placków.
Por płuczemy, oddzielamy liście i wrzucamy je na 3 minuty na osolony wrzątek. Wyjmujemy i osuszamy.
Z kiełbasy zdejmujemy skórę i dzielimy na 6 kawałków, każdy owijamy liściem pora. Kładziemy na placku z mięsa i zlepiamy brzegi placka.
Układamy na zatłuszczonej blasze. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190*C na 20-30 minut, aby mięso się upiekło i zrumieniło. 
Podajemy z makaronem i sosem wytworzonym przy pieczeniu oraz z surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz