Kiełbaski w cieście
przygotowanie:25 minut, pieczenie:30 minut, 1 porcja-ok. 290 kcal
Składniki:
-50 dag małych, krótkich kiełbasek lub parówek
-1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
-1 jajko
-przecier pomidorowy
-bazylia
-olej do natłuszczenia blachy
-sól i pieprz
Przygotowanie:
Ciasto rozmrażamy i kroimy w długie paski-trójkąty. Kiełbasę nacinamy wzdłuż w kilku miejscach. Owijamy ją ścisło ciastem francuskim pokrojonym. Smarujemy rozbitym jajkiem.
Wykładamy na natłuszczoną blachę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 210*C i pieczemy ok. 30 minut, aż się zrumieni.
Przecier przyprawiamy do smaku, dodajemy bazylię i podajemy z kiełbasą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz