Kieszonki z kukurydzą
Przygotowanie:20 minut.Smażenie:ok. 6-8 minut. Porcja zawiera: 250 kcal
Składniki na 4 porcje:
-1 podwójny filet z piersi kurczaka
-1 łyżeczka ziół prowansalskich
-1 łyżeczka soku z cytryny
-sól i pieprz
-1 słoik marynowanych małych kolb kukurydzy
-2 łyżki pikantnego keczupu
-olej do smażenia
-kilka liści sałaty oraz pomidory jako dodatek
-świeże zioła do dekoracji
Przygotowanie
Mięso płuczemy i osuszamy. Filety rozcinamy tak, aby powstały 4 płaty. Układamy je na desce, przykrywamy folią i lekko rozbijamy. Usuwamy folię, sznycle skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy z obu stron solą, pieprzem i ziołami.
Kolby kukurydzy osączamy z zalewy. Sznycle smarujemy keczupem. Na każdy kładziemy po dwie kolby. Mięso zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy olej i roladki smażymy 6-8 minut, często obracając. Warzywa myjemy, osączamy i rozdrabniamy. Gotowe kieszonki obkładamy warzywami i dekorujemy ziołami. Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz