Dzięki ziołom dodanym do panierki mięso jest aromatyczne i lekko strawne
Schab w ziołach
Składniki na 6 porcji:
-60 dag schabu środkowego
-3 jajka
-2 łyżki mąki
-3 łyżki posiekanych ziół-natka pietruszki, szczypior, tymianek
-sól i pieprz
-olej do smażenia
-zielenina do dekoracji
Przygotowanie:
Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Usuwamy z wierzchu białą błonę, a następnie kroimy mięso na 6 plasterków. Lekko je rozbijamy i delikatnie nacieramy solą i pieprzem.
Jajka wbijamy do miski. Dosypujemy mąkę i zioła. Mieszamy mikserem. Ciasto przyprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety panierujemy w cieście. Wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz