Ruloniki po włosku
Składniki na 8 porcji:
-16 cienkich sznycli wieprzowych
-16 plastrów wędzonego boczku
-4 gałązki szałwii
-sól i pieprz
-zioła prowansalskie
-15 dag pieczarek
-3 łyżki oleju
-jasny sos pieczeniowy, może być gotowy
Przygotowanie:
Mięso płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Sznycle układamy na desce, przykrywamy folię spożywczą i lekko rozbijamy tłuczkiem. Usuwamy folię spożywczą, mięso oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na każdym sznyclu kładziemy plasterek boczku i po kilka liści szałwi.Zwijamy, spinamy wykałaczką. Smażymy na oleju często obracając.
Roladki zdejmujemy z patelni i trzymamy w cieple. Pieczarki czyścimy i drobno kroimy. Dusimy na tłuszczu ze smażenia mięsa. Wlewamy sos pieczeniowy i zagotowujemy. Gotowe roladki układamy na półmisku i polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz