Kolorowe naleśniki
Składniki:
-10 dag nutelli
-100 ml świeżej płynnej śmietany
-125 gram mąki
-250 ml mleka
-2 jajka
-5 dag cukru
-3 dag stopionego masła
-szczypta soli
-owoce i śmietana do dekoracji
Przygotowanie:
Mąkę miksujemy z mlekiem, jajkami, cukrem i szczyptą soli. Odstawiamy na 30 minut. Dużą patelnię smarujemy niewielką ilością masła. Wlewamy porcję ciasta i smażymy z obu stron. W ten sposób smażymy resztę naleśników.
Nutellę i śmietanę wlewamy do miseczki. Wstawiamy ją w rondlu wypełnionym wrzącą wodą i ubijamy. Powstałą masą smarujemy naleśniki. Składamy w trójkąt i dekorujemy owocami i kleksem śmietany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz