Krokiety z serem i pieczarkami
Składniki:
Ciasto:
2 szkl. mąki pszennej
-2 jajka
-2 szkl. mąki
-szczypta soli
-1 łyżka oleju
Farsz:
-40 dag pieczarek
-2 cebule
-olej
-żółty ser ilość według uznania
-sól i pieprz
Ponadto:
2 jajka
-bułka tarta
-6 łyżek oleju
Przygotowanie:
Ciasto:
Do mąki wbijamy jajka. Wlewamy mleko. Dodajemy sól o olej. Ciasto miksujemy i smażymy naleśniki.
Farsz:
Pieczarki drobno kroimy i dusimy z cebulą. Ser trzemy na tarce i mieszamy z uduszonymi grzybami. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krokiety:
Farsz rozsmarowujemy na naleśnikach i zwijamy. Krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i podsmażamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz