To Się Przyda

poniedziałek, 25 stycznia 2016

SAŁATKA KALAFIOROWA Z CIECIERZYCĄ


Sałatka kalafiorowa z ciecierzycą


Składniki:

-kalafior
-po pół papryki czerwonej i zielonej
-ciecierzycy
Sos:
-200 ml jogurtu naturalnego
-3 łyżki gęstej śmietany
-łyżeczka ziół prowansalskich
-sól i pieprz

Przygotowanie:

Kalafior myjemy, czyścimy, dzielimy na małe różyczki i blanszujemy.
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki. Ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i osączamy na sitku. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Mieszamy jogurt ze śmietaną. Dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem.
Sosem polewamy sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz