To Się Przyda

piątek, 30 grudnia 2016

ROSTBEF PIECZONY Z BEKONEM



Rostbef pieczony z bekonem


Składniki:

-1,2 kg wołowiny (rostbef, polędwica)
-4 ząbki czosnku
-oregano lub tymianek
-sól i pieprz
-12 plasterków bekonu lub wędzonego boczku

Przygotowanie:

Mięso płuczemy i dokładnie osuszamy. Nacieramy roztartymi ząbkami czosnku. Posypujemy ziołami i solimy. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Mięso obkładamy plastrami boczku i obwiązujemy. Układamy na blasze i pieczemy ok. 1 godziny w temp. 180*C, aż mięso będzie różowe. Podczas pieczenia często polewamy wytwarzającym się sosem. 
Kroimy w poprzek włókien i od razu podajemy z jarzynami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz