Zrazy z marchewką
Składniki:
-1 kg marchwi
-1 duża cebula
-1/4 pęczka natki
-4 sznycle indycze
-sól i pieprz
-2 łyżki oleju
-1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
-2 szklanki bulionu warzywnego
-szczypta cukru
-1-2 łyżki jasnego sosu pieczeniowego
Przygotowanie:
Marchewki obieramy. Tniemy w paski i gotujemy 2 minuty. Resztę kroimy w plasterki i gotujemy 15 minut w wodzie z solą i cukrem. Odcedzamy. Cebulę siekamy. Mięso płuczemy, rozbijamy i przyprawiamy.
Na sznyclach rozkładamy paski marchewki i listki pietruszki. Zwijamy i rumienimy na oleju. Dodajemy cebulę, koncentrat i bulion. Dusimy 20 minut.
Roladki wyjmujemy. Wywar mieszamy z sosem pieczeniowym i ugotowaną marchewką. Sos zagotowujemy. Zrazy układamy na półmisku i polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz