Sernik z bananem
Składniki:
-1 szklanka cukru pudru
-50 dag białego, półtłustego sera
-5 dag masła
-250 g okrągłych biszkoptów
-2 galaretki owocowe
-1 op. cukru waniliowego (16 g)
-2 żółtka
-1 banan
-1 brzoskwinia
-5 dag rodzynków
Sposób przygotowania:
Ser zemleć.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Do utartej masy dodawać po łyżce sera i żółtka, ciągle ucierając. Na końcu wsypać sparzone rodzynki.
-Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Ostudzoną galaretkę wlewamy powoli do masy serowej, mieszając.
Na spód tortownicy wyłożyć biszkopty i na nie połowę masy serowej, odstawić do chłodzenia.
Drugą galaretkę rozpuścić w 0,5 l wody.
Pozostałą masę wlać do blaszki, ułożyć pokrojone owoce i zalać zimną galaretką.
Można użyć sezonowych owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz