To Się Przyda

wtorek, 15 grudnia 2015

BOCZEK NADZIEWANY GRZYBAMI


Boczek nadziewany grzybami


Składniki:

1,20 kg surowego boczku bez kości
-4 ząbki czosnku
-2 łyżki musztardy
-1 cebula
-1 łyżka masła
-30 dag grzybów
-sól, pieprz i majeranek(przyprawy)

Przygotowanie:

Boczek rozbijamy na cienki płat. Nacieramy czosnkiem, przyprawami i musztardą. Odstawiamy.
Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy oczyszczone i posiekane grzyby. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Masę rozkładamy na płacie boczku, rolujemy i spinamy wykałaczkami.
Pieczemy w temp. 180*C ok. 50-60 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz