Karp z bakaliami
Składniki:
-1 karp ok 1,5 kg
-sok z cytryny
=2 marchewki
-1 cebula
-2 łyżki rodzynków
-2 łyżki płatków migdałowych
Przyprawy:
liść laurowy
-sól i pieprz czarny
Przygotowanie:
Karpia sprawiamy, czyścimy z łusek i odcinamy głowę.
Rybę nacinamy tworząc porcje. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy na połówki.
Gotujemy wywar z warzyw i 2 szklanek wody ok. 20 minut. Wkładamy rybę, liść laurowy i kilka ziaren pieprzu. Gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Dodajemy rodzynki, migdały i dusimy jeszcze 20 minut na minimalnym ogniu.
Podajemy z sosem z duszenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz