Kaczka w sosie winogronowym
Składniki:
-1 kaczka
-2 łyżki miodu
-olej
-1 mała główka czerwonej kapusty
-5 plastrów ananasa
-50 dag winogron
-1 łyżka zmielonych orzechów
Przyprawy:
-sól, pieprz i łyżka majeranku
Przygotowanie:
Kaczkę myjemy, dzielimy na porcje, nacieramy przyprawami i miodem. Odstawiamy na 2 godziny, a następnie obsmażamy.
Kapustę szatkujemy. Winogrona i ananas miksujemy.
Na 2 łyżkach oleju przesmażamy kapustę. Dodajemy zmiksowany sos i orzechy. Mieszamy.
Żaroodporne naczynie wykładamy kapustą. Na niej układamy mięso. Pieczemy 90 minut w temp. 180*C.
Dowolnie dekorujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz