Gorąca kanapka
Składniki:
-2 bułki
-po pół strąka czerwonej i pomarańczowej papryki
-kawałek młodej cukinii
-cebula dymka
-sól i pieprz
-kilka liści szpinaku
-kawałek sera feta lub bryndzy
-oliwa
-plastry żółtego sera
Przygotowanie:
Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w duże kawałki. Umytą cukinię kroimy, nie obieramy. Dymkę czyścimy i kroimy razem ze szczypiorem. Szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy.
Warzywa układamy na folii aluminiowej, skrapiamy oliwą, zawijamy i pieczemy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Ser feta kroimy w kostkę. Bułki przekrawamy na pół. Skrapiamy oliwą. Układamy na nich warzywa, ser feta i ser żółty. Kładziemy je na tacce i opiekamy 10 minut. Od razu podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz