Sznycle z papryką i szpinakiem
Składniki:
pół opakowania 920 dag) mrożonego ciasta francuskiego
-4 sznycle z indyka, po ok. 10 dag każdy
-sól i pieprz
-4 łyżki musztardy
-10 dag szpinaku
-po 1 żółtej i czerwonej papryce
-1 łyżka oleju
-1 żółtko do posmarowania ciasta
Przygotowanie:
Ciasto rozmrażamy ok 25 minut w pokojowej temperaturze. Sznycle oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy folią i rozbijamy tłuczkiem. Każdy płat smarujemy musztardą. Szpinak przebieramy, myjemy i suszymy.
Z papryk usuwamy nasiona. Strąki płuczemy i tniemy na kawałki. Smarujemy olejem i opiekamy w piekarniku.
Ciasto rozwałkowujemy na 3 mm placek i tniemy na 4 prostokąty. Papryki obieramy i układamy razem ze szpinakiem na mięsie. Zwijamy.
Roladki owijamy ciastem. Wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temp. 180*C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz