To Się Przyda

czwartek, 19 marca 2015

BABECZKI CYTRYNOWE


Babeczki cytrynowe


Składniki:

-4 jajka
-szklanka cukru
-3/4 kostki masła lub margaryny
-Opakowanie Babki cytrynowej Delecta
-Polewa z białej czekolady
-skórka z cytryny

Przygotowanie:

Do miski wkładamy miękkie masło, stopniowo dodajemy zawartość torebki, jajka oraz mleko. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą, gładką masę. Dla wzmocnienia smaku dodajemy kilka kropli cytrynowego aromatu.
Rozkładamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem  i wyłożoną pergaminowymi koszulkami do babeczek blachę. Wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika. Pieczemy 45 minut w temp. 180*C.
Po upieczeniu na wierzchu przestudzonych babeczek rozprowadzamy polewę. Ozdabiamy paskami skórki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz