Lekkie jak puch ciasto, rozpływający się w ustach krem, orzeźwiające owoce. Takiej kompozycji smaków nikt się nie oprze.
Bezowy przysmak z owocami
Składniki:
-10 białek
-50 dag cukru
-opakowanie kremy dekoracyjnego waniliowo - śmietankowego
-świeże, mrożone lub kandyzowane owoce
Przygotowanie:
Białka ubijamy z dodatkiem ok. 10 dag cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo pozostały cukier. Ubijamy na parze ok. 30 minut
Z części masy wyciskamy na blachę wyłożoną pergaminem kilkanaście placuszków. Resztę rozsmarowujemy w tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym.
Wszystko wysuszamy w uchylonym piekarniku w ok. 130*C.
Kiedy beza wyschnie wykładamy z tortownicy na paterę. Boki wykładamy małymi bezikami. Na środek wyciskami rozetki z kremu. Układamy owoce i ponownie dekorujemy kremem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz