Pieczeń z indyka
Składniki:
-3 marchewki
-1/2 kg ziemniaków
-sól i pieprz
-średni kawałek dyni
-2 cebule
-80 dag piersi z indyka
-2 łyżki oleju
-2 szklanki rosołu
-1/2 pęczka natki pietruszki
-czerwona papryczka chili
-łyżka płynnego miodu
Przyrządzenie:
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy. Mięso myjemy, nacieramy solą i pieprzem.
Olej rozgrzewamy w brytfannie i smażymy na nim mięso ze wszystkich stron. Następnie dodajemy warzywa i dusimy przez kilka minut. Podlewamy rosołem, a mięso smarujemy miodem wymieszanym z pokrojoną papryczką.
Wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy w temp. 175*C ok. 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz