Koperkowa
Składniki:
-pęczek włoszczyzny
-2 kostki rosołowe
-opakowanie piure ziemniaczane
-4 tosty
-sól i pieprz
-2 pęczki koperku
-1/2 szklanki śmietany
-2 żółtka
-łyżka wegety
-Przyrządzenie:
Gotujemy 2 i 1/2 litra wywaru z włoszczyzny z kostkami rosołowymi. Dokładnie go przecedzamy.
Przygotowujemy piure ziemniaczane i zagęszczamy nim wywar. Wsypujemy wegetę i gotujemy 5 minut.
Mieszamy śmietanę z żółtkami i wlewamy ją do zagęszczonego wywaru. Dodajemy posiekany koperek.
Tosty kroimy w drobną kostkę i przysmażamy ze wszystkich stron na suchej patelni. Wsypujemy po 2-3 łyżki do każdego talerza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz