To Się Przyda

wtorek, 4 listopada 2014

SCHAB PO DIABELSKU


Ostry diabelsko i tak samo dobry. Danie na jesień, rozgrzewa idealnie.

Schab po diabelsku


Składniki:

-1,5 kg schabu środkowego
-2 papryczki chili
-2 opakowania kolorowego pieprzu (po 2 dag)
-5 łyżek ostrej musztardy
-2 cebule
-sól i olej

Przygotowanie:

-Schab myjemy i osuszamy. Nacieramy solą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
-Długim nożem robimy w mięsie kieszeń , usuwamy z papryczek pestki i nadziewamy  papryczkami. Smarujemy musztardą i obtaczamy w pieprzu wysypanym na folię aluminiową. Układamy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym cebulą pokrojoną w krążki i polaną olejem. Polewamy schab delikatnie olejem i pieczemy 1.5 godziny w piekarniku nagrzanym do 190*C. W czasie pieczenia podlewamy kilkoma łyżkami wody i powstałym sosem.
Sos i cebulę możemy zmiksować i zabielić śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz