KAPUŚNIAK
Składniki:
-1/2 główki świeżej kapusty
-15 dag kiszonej kapusty
-50 dag kości wołowych
-włoszczyzna
-4 ziemniaki
-sól i pieprz
-listek laurowy, majeranek i natka pietruszki
-po łyżce mąki i masła
Przyrządzenie:
Kości wołowe myjemy, gotujemy 30 minut w ok. 2 litrach wody. Dodajemy pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki i świeżą drobno pokrojoną białą kapustę.
Kapustę kwaszoną kroimy, wrzucany do wrzącej wody i gotujemy do miękkości. Dodajemy ją do zupy, kiedy włoszczyzna i ziemniaki będą miękkie.
Dodajemy przyprawy i zasmażkę z mąki i masła. Można też wrzucić kilka plasterków kiełbasy.
1 porcja-280 kcal
Czas przygotowania: 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz