To Się Przyda

środa, 26 listopada 2014

BABECZKI Z NADZIENIEM


Babeczki z nadzieniem


Składniki:

20 kruchych babeczek- można je kupić lub zamówić w cukierni
Nadzienie:
-15 dag suszonych moreli
-10 dag suszonych fig
-5 dag rodzynek
-10 dag suszonych śliwek kalifornijskich
-15 dag łuskanych orzechów
-po 8 dag migdałów i daktyli
-pół szklanki rumu 
-1-2 łyżki płynnego miodu
Do dekoracji:
-wiórki kokosowe
-kilka połówek orzechów
-kawałki owoców kandyzowanych

Przyrządzenie:

Morele, figi i śliwki drobno kroimy i zalewamy rumem wymieszanym z połową szklanki przegotowanej letniej wody. Odstawiamy na 8 godzin.
Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Dosładzamy miodem. Jeśli masa jest sucha, dodajemy nieco przegotowanej wody, a jeśli za rzadka, dosypujemy zmielonych orzechów. 
Nadzieniem napełniamy miseczki, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy owocami kandyzowanymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz