To Się Przyda

środa, 18 grudnia 2013

MOZAIKA DROBIOWA

Kupiłam szynkowar i zaczęłam go testować.Pierwszy wyrób i szynkowar się sprawdził. Własnoręcznie przygotowana wędlina jest najlepsza, po prostu wiemy co jemy. Ma wyrób ten wadę, szybko się kończy. Prasowanka ta, szyneczka drobiowa jest bardzo dietetyczna.

Mozaika drobiowa





Składniki:

-1 podwójna pierś kurczaka
-7 pałek kurzych
-przyprawa do kurczaka
-2 łyżki żelatyny
-sól i pieprz

Przygotowanie:

-Mięso myjemy. Z pałek usuwamy kości, pierś kroimy wzdłuż. na 2 płaty. Mają nam powstać 4 kawałki.
Każdą porcję mięsa solimy, pieprzymy i dokładnie obsypujemy przyprawą.
-Do szynkowaru wkładamy najpierw 2 kawałki piersi, każdy obsypany żelatyną. Następnie wkładamy mięso z podudzi, pamiętajmy o żelatynie. Na koniec 2 kawałki piersi. Mnie zmieścił się jeden.
-Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją załączoną do szynkowaru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz