Do farszu możemy dodać owoce morza
Azjatyckie zawijańce
Składniki:
-16 płatów ryżowych
Sos:
-pokrojona papryczka chili
-1 łyżka koncentratu pomidorowego
-4 dag cukru
-łyżeczka soli
-1 łyżka octu ryżowego
Nadzienie:
-cebula
-3 posiekane ząbki czosnku
-papryczka chili
-10 dag szpinaku
-10 dag sera ricotta
-po łyżeczce skórki z cytryny i pasty krewetkowej
-2 pomidory
-4 łyżki oleju sojowego
-tłuszcz do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
-Papier zwilżamy. Cukier gotujemy na 4 łyżkach wody, aż powstanie syrop. Dodajemy sól, koncentrat pomidorowy, ocet i drobno pokrojoną chili. Mieszamy i studzimy.
-Mieszamy pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili pokrojone, skórkę z cytryny i pastę krewetkową. Smażymy na 2 łyżkach oleju, mieszając.
-szpinak smażymy na gorącym oleju, aż odparuje. Pomidory kroimy w kostkę. Szpinak, pomidory i pokruszony ser mieszamy z usmażoną resztą nadzienia. Farsz rozkładamy na środku każdego papieru ryżowego i zawijamy jak gołąbki. Smażymy na głębokim oleju na złotobrązowo ok. 4 minut.
Podajemy z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz