Udka po chińsku
Składniki:
-6 udek
Marynata:
-po 2/3 szklanki sosu sojowego, oleju i keczupu
-2 płaskie łyżki miodu
Przygotowanie:
Sos sojowy, olej, keczup i miód miksujemy. Smarujemy udka tą marynatą i odstawiamy na co najmniej 2 godziny. Przez ten czas kilka razy je obracamy, żeby równomiernie się zamarynowały. Następnie wyjmujemy je z marynaty, układamy w brytfannie i smarujemy je marynatą. Przykrywamy i pieczemy 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200*C. Po tym czasiezdejmyjemy pokrywę, znów smarujemy marynatą i sosem powstałym w czasie pieczenia i odkryte pieczemy jeszcze 20 minut w temp. 180*C.
Podajemy z ryżem i chińską mieszanką warzyw z patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz