Gotowe chlebki pita można kupić w sklepie spożywczym
Kieszonki z sałatką
Składniki:
-1/2 ogórka
-2 czerwone cebule
-2 pomidory
-300 g jogurtu
-2 ząbki czosnku
-łyżka soku z cytryny
-2 łyżki oliwy
-1/4 łyżeczki kolendry
-po łyżeczce tymianku i rozmarynu
-50 dag piersi indyka
-sól i pieprz
-kilka liści sałaty i rukoli
-6 chlebków pita
Przygotowanie:
-Ogórek, cebulę i pomidory kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z 1/2 czosnki i sokiem z cytryny. Dodajemy ogóreki, pomidory i cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
-Marynata: mieszamy oliwę, resztę czosnku, przyprawy i zioła. Mięso kroimy na kawałki, mieszamy z marynatą i zostawiamy na godzinę.
-mięso smażymy na patelni. Mieszamy z jogurtem. Chlebki opiekamy w piekarniku (200*C). Napełniamy je mięsem. Danie podajemy z sałatą i rukolą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz