Sojowy makaron z warzywami
przygotowanie 30 minut
Składniki:
-15 dag makaronu sojowego
-4 suszone grzyby mun
-duża marchewka
-pokrojona w paski papryka
-średni kalafior podzielony na różyczki
-drobno posiekana cebula
-łyżka sosu sojowego
-2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Grzyby moczymy w wodzie 20 minut. Osączamy, odcinamy trzony. Kapelusze gotujemy 10 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paski. Na gorącym oleju szklimy cebulę. Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem, przykrywamy na 3 minuty, a następnie odcedzamy. Wkładamy na patelnię z cebulą i smażymy ok. minuty. Dodajemy warzywa oraz grzyby i cały czas mieszając smażymy ok. 5 minut. Pod koniec podlewamy sosem sojowym, wymieszanym z 3 łyżkami wody. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz