To Się Przyda

poniedziałek, 17 lutego 2014

POLĘDWICA WELLINGTON


Polędwica Wellington

Przygotowanie 50 minut, trudne w wykonaniu




Składniki:

-2 befsztyki z polędwicy, każdy po 20 dag
-20 dag ciasta francuskiego- 2 płaty po 10x10 cm
-5-6 pieczarek
-cebula jajko
-10 liści świeżego szpinaku
-sól i pieprz
-olej do smażenia

Przygotowanie:

Polędwicę obsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy kroimy w plastry. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na tłuszczu po smażeniu mięsa. Dokładamy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy i studzimy.Liście szpinaku  parzymy, osuszamy i owijamy nimi polędwicę. Na płatach ciasta układamy pieczarki i polędwicę. Zawijamy i starannie zlepiamy. Smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz