Naleśniki to danie, które smakuje większości z nas. Czasem warto urozmaicić je.
Domowe lazanie
Czas przygotowania to 40 minut
Składniki:
--6 naleśników
-1/2 kg mięsa mielonego
-20 dag żółtego sera
-2 jajka
-2/3 po. mrożonego groszku
-1/2 puszki kukurydzy
-25 dag pieczarek
-2 łyżki ketchupu
-1/2 szklanki śmietany
-sól, pieprz, oregano
-sałata
Sos winegret: oliwa, musztarda, cukier, sól, bazylia i pieprz
Przygotowanie:
-Rozgrzewamy piekarnik do 150 st.
-Mięso podgrzewamy na patelni, dodajemy ketchup oraz trochę wody. Wszystko mieszamy i chwilę dusimy.
-Gotujemy jajko na twardo. Ser ścieramy na tarce. Pokrojone pieczarki smażymy na patelni.
-W naczyniu żaroodpornym przekładamy naleśniki kolejno warstwami: groszku, mięsa, kukurydzy, pieczarek i siekanego jajka. Każdą warstwę posypujemy serem ( nie za dużo)
-Zapiekamy 15 - 20 minut
-Polewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami oraz resztą sera. Zapiekamy aż do zrumienienia.
-Podajemy z sałatą z sosem winegret.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz