Smażone steki z rostbefu
Składniki:
-6 cienko krojonych steków wołowych z rostbefu
-łyżka ziarna sezamowego
-olej
MARYNATA:
-ćwierć szklanki sosu sojowego
-łyżka cukru
-4 drobne cebule dymki wraz ze szczypiorem
-łyżeczka startego świeżego imbiru
-łyżka oleju roślinnego
łyżka zmielonej gorczycy ( ja nie dodaję bo nie lubię)
Przygotowanie:
Cebulki i szczypior siekamy. Starannie wymieszać sos sojowy, cukier olej sezamowy, gorczycę, imbir, cebulkę, szczypior i 2 łyżki sezamu. Zalać steki marynatą i odstawić na 1-2 godziny do lodówki.
Po tym czasie otrząsnąć mięso z przypraw i osuszyć. Obtoczyć w ziarnie sezamowym. Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz