Sałatka a rukolą i camembertem
Przygotowanie: 20 minut. dla 2 osób
Składniki:
-2 garście liści rukoli
-pomarańcza
-ser camembert
-po łyżce orzechów włoskich i ziemnych
-5 dag sera z niebieską pleśnią
-łyżka suszonej żurawiny
Dressing:
-4 łyżki oliwy
-3 łyżki octu balsamicznego
-łyżka soku z pomarańczy
-pieprz i sól
Przygotowanie:
Rukolę płuczemy i dokładnie osuszamy. Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki. Ser kroimy w plasterki. Układamy w salaterce liście rukoli, na nich cząstki pomarańczy, plasterki sera i uprażone na patelni orzechy. Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatkę. Posypujemy pokruszonym serem z pleśnią i owocami żurawiny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz