To Się Przyda

poniedziałek, 27 stycznia 2014

BEFSZTYK Z MUSEM PAPRYKOWYM

Befsztyk z musem paprykowym




przygotowanie 30 minut, łatwy w przygotowaniu

Składniki:

-4 grube plastry polędwicy wołowej
-5-6 strąków czerwonej papryki konserwowej bez skórki
-2 łyżki masła najlepiej klarowanego
-4 łyżki oliwy
-łyżeczka suszonego rozmarynu
-sól i pieprz

Przygotowanie:

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy i miksujemy z rozmarynem. Mieszany ją z 3 łyżeczkami oleju, solą i pieprzem.
Befsztyki myjemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy, smarujemy jedną łyżeczką oleju, posypujemy solą i pieprzem i pozostawiamy na 15 minut. Następnie obsmażamy z obu stron na pozostałym oleju rozgrzanym z masłem i solimy.
Podajemy z musem paprykowym, fasolką szparagową i bagietką lub z ziemniakami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz