To Się Przyda

piątek, 17 stycznia 2014

RYBA W WARZYWACH

Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niskokaloryczne i przygotowuje je się szybko.


Ryba w warzywach





Składniki:

-1 cukinia
-80 dag filetów z pangi lub dorsza
-100 g suszonych pomidorów w oleju
-czosnek granulowany do smaku
-2 szczypty oregano
-kilka gałązek świeżego koperku
-2 łyżki mąki
-oliwa z oliwek

Przygotowanie:

-Filety płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy 2 łyżkami mąki. Rybę obsmażamy na patelni z obu stron na oliwie. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę.
-Cukinię płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie kroimy w cienkie plasterki. Pomidory myjemy i tniemy w drobną kostkę.
-Plasterki cukinii i pomidory w kostkę podsmażamy na patelni z dodatkiem czosnku granulowanego o oregano.
-Cukinię oraz pomidory układamy na usmażonych filetach rybnych i pieczemy ok. 15 min w temp. 180 st.
Rybę podajemy ozdobioną koperkiem. Możemy podać z ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz