Sałatka ziemniaczana z orzechami
Składniki:
-6 sporych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
-2-3 łodygi selera naciowego
-jabłko
-mała puszka groszku
-2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Sos:
-2 łyżki majonezu
-mały pojemnik jogurtu naturalnego
-łyżka musztardy miodowej
-pieprz i sół
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki kroimy w dużą kostkę lub plasterki. Jabłko kroimy w drobną kostkę, a obrany z włókien seler w cienkie plasterki. Wszystko mieszamy z orzechami, odsączonym groszkiem i soesem z majonezu, jogurtu i musztardy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce. Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do śledzi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz