To Się Przyda

poniedziałek, 7 kwietnia 2014

KOKOSOWE KULKI

Kokosowe kulki




Składniki:

-15 dag masła
-1/2 szklanki wiórków kokosowych
-1/4 szklanki cukru pudru
-2 łyżki nutelli
-2 szklanki mleka w proszku
-wiórki kokosowe do obtoczenia

Przygotowanie:

5 dag masła roztapiamy na patelni, dodajemy wiórki, zrumieniamy je i studzimy. Resztę masła miksujemy z cukrem pudrem, nutellą i 1,5 szklanką mleka w proszku. Na koniec dodajemy zrumienione wiórki i mieszamy. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości małego orzech włoskiego. Pozostałe mleko w proszku ucieramy z małą ilością wody na gęstą śmietanę. Zwilżamy w niej kulki, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Schładzamy w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz