Makaron rurki z boczkiem
Danie jest łatwe do wykonania
Składniki:
-4 szklanki ugotowanych rurek
-15 dag wędzonego boczku pokrojonego w cienkie plasterki
-średniej wielkości brokuł
-słoiczek przecieru pomidorowego
-sól i pieprz
-10 dag pleśniowego sera
Przygotowanie:
Boczek podsmażamy na oleju. Zdejmujemy z patelni, mieszamy z makaronem i trzymamy w ciepłym miejscu. Na tłuszcz wysmażony z boczku wkładamy przecier, dodajemy kilka łyżek wody. Chwilę podsmażamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Brokuł płuczemy dzielimy na różyczki i wrzucamy na 5 minut na osolony wrzątek. Osączamy i mieszamy z makaronem. Całość polewamy sosem, posypujemy pokrojonym na małe kawałki serem i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz