Piersi kurczaka po chińsku
Składniki:
-70 dag piersi kurczaka
-2 czerwone papryki
-2 zielone papryki
-6 cebul
-pół szklanki jasnego sosu sojowego
-5 łyżek oleju
-pieprz
Przygotowanie:
Mięso kroimy na paski szerokości 1 cm. Polewamy je 1/4 szklanki sosu sojowego i odstawiamy na 30 minut.
Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w ćwiartki. Skrapiamy pozostałym sosem sojowym.
Mięso smażymy na 3 łyżkach oleju, przekładamy do miski i trzymamy w ciepłym miejscu. Na reszcie oleju szklimy cebulę, dodajemy paprykę i podsmażamy. Dodajemy mięso, polewamy sosem i dusimy ok. 5 minut.
Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz