Dzieci uwielbiają grillowe przyjęcia. Przygotowując liczne atrakcje kulinarne, pomyślmy też o najmniejszych gościach. Mogą im nie smakować ostro przyprawione szaszłyki, nie poradzą sobie z pieczonymi kotletami. Więc warto przygotować dla nich coś specjalnego. Proponuję upiec na grillu zwykłe parówki, ponacinane na całej długości i lekko prószone np. ziołami prowansalskimi. Dzieci z pewnością nie odmówią hamburgera. Z mielonego mięsa z dodatkiem cebuli i przypraw formujemy płaski kotlet i opiekamy z obu stron na ruszcie.
Najmłodsi przepadają za rozmaitymi żelkami i galaretkami.Uwielbiają też lekkie pianki w pastelowych kolorach. Można je podać na ciepło. Pianki nabijamy na drewniane patyczki. Trzymamy nad rozgrzanym rusztem, aż cukier ulegnie karmelizacji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz