To Się Przyda

niedziela, 16 czerwca 2013

PONCZ PACHNĄCY TRUSKAWKAMI


Mamy sezon truskawkowy, możemy je wykorzystać do większości potraw.
Dzisiaj będziemy pić poncz pięknie pachnący truskawkami.


PONCZ Z TRUSKAWKAMI


Przygotowanie:15 minut
Schładzanie:1 godzina

Składniki:
-1/2 kg truskawek
-butelka białego wytrawnego wina
-2 szklanki soku z białych winogron
-butelka gazowanej wody mineralnej (0,3 l)
-mielony cynamon i imbir
-sok z cytryny

Przygotowanie:
-Butelkę z wodą mineralną wstawiamy do lodówki.Wino mieszamy z sokiem z białych winogron. Dodajemy truskawki. Jeśli mamy mrożone nie rozmrażamy ich.
-Poncz przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, mielonym cynamonem oraz odrobiną imbiru.
-Napój wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Tuż przed podaniem wlewamy wodę mineralną. Możemy podawać z kostkami lodu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz