Szaszłyki z salami i papryką
Przygotowanie:20 minut
Marynowanie:1 godzina
Składniki:
-40 dag wołowiny bez kości
-2 żółte papryki
-2 cukinie
-12 plastrów salami
-8 łyżek oleju
-mielona słodka papryka
-3 łyżki soku z cytryny
-łyżeczka przyprawy do mięsa
-pieprz cayenne i sól
Przygotowanie:
-Wołowinę opłukać i pokroić na kawałki. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawą do mięsa.
-Mięso zalać marynatą, wymieszać, na godzinę włożyć do lodówki.
-Papryki umyć, przekroić, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w plastry.
-Warzywa, mięso i salami naprzemiennie ponabijać na patyki do szaszłyków. Piec po 10-15 minut z każdej strony. Szaszłyki oprószyć solą, pieprzem i papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz