To Się Przyda

poniedziałek, 24 czerwca 2013

Ser pleśniowy i bagietka

Przygotowanie 15 minut
Pieczenie:5 minut




Składniki na 4 porcje:

-bagietka
-3 ząbki czosnku
-1/2 pęczka natki pietruszki
-2 gałązki majeranku
-1-2 gałązki rozmarynu
-2 łyżki masła
-35 dag sera brie
-mielona słodka papryka
-strąk czerwonej papryczki chili
-kolorowy pieprz
-liście sałaty i sól

Przygotowanie:

-Bagietką pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Natkę, rozmaryn i majeranek opłukać, strząsnąć wodę. Listki ziół oderwać od gałązek i drobno posiekać.
-Masło rozpuścić na patelni, podsmażyć pieczywo na złoto. Pod koniec dodać czosnek, chwilę razem smażyć. Dodać posiekaną natkę, rozmaryn i majeranek, wymieszać.
-Kostki bagietki oprószyć solą i papryką. Papryczkę chili umyć, rozkroić, usunąć pestki, a miąższ drobniutko pokroić. Ser pokroić w kostkę.
-Kawałki pieczywa i sera  naprzemiennie ponabijać na patyczki, posypać kolorowym pieprzem i chili. Piec na ruszcie ok. 5 minut. Szaszłyki podawać na liściach sałaty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz