SZASZŁYKI Z PIECZARKAMI
Przygotowanie:20 minut
Oczekiwanie:1 godzina
Składniki:
-1,5 kg schabu środkowego
-1/2 kg małych pieczarek
-olej
-po 1/2 pęczka estragonu, koperku i natki pietruszki
-strąk czerwonej papryki
-łyżka musztardy
-sól i pieprz
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, zbić na prostokąt między dwiema warstwami folii. Oprószyć przyprawą do mięsa, solą i pieprzem.Odłożyć na godzinę do lodówki.
-Zioła umyć, drobno posiekać. Paprykę umyć i drobno posiekać. Schab posmarować musztardą, posypać ziołami i rozłożyć na nim paprykę.
-Mięso z dodatkami zrolować i pokroić na kawałki o szerokości 3 cm. Pieczarki umyć i na przemian z mięsem nabijać na patyczki.
-Szaszłyki posmarować olejem i ułożyć na ruszcie. Piec po ok. 7-8 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz