Halibut z pomidorami
Składniki:
-2 łyżki oliwy
-4 dzwonka halibuta
-2 łyżki pokrojonej cebuli
-1/2 kg pomidorów
-1 szklanka podgrzanego bulionu
-1 zielona papryka
-1 cytryna pokrojona w plastry
Przygotowanie:
W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju. Smażymy porcje halibut po 3 minuty z każdej strony. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wstawiamy na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Do rondla z tłuszczem po smażeniu ryby dodajemy łyżkę oleju, rozgrzewamy i smażymy przez 2 minut cebulę. Dodajemy pomidory, gorący bulion i paprykę, doprawiamy do smaku i gotujemy przez 4 minuty. Sos pomidorowy wylewamy na talerz. Na wierzch kładziemy porcje halibuta i dekorujemy plasterkami cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz